Breadcrubs-image
single

Obhliadnutie sa za Oranjes Junior Cup 2019

V utorok 16.4. 2019 sa nám podarilo na pôde základnej školy Námestie mládeže, Zvolen zorganizovať náš prvý žiacky turnaj. Nedá nám sa k tomu aspoň takto nevrátiť. Pre nás veľká škola, pre deti veľký zážitok, aspoň v to veríme.

Na začiaktu bola myšlienka zorganizovať turnaj pre najmenších žiačikov 1. a 2. ročníka. Nevedeli sme kde začať, ale rozhýbali sme sa a po viacerých konzultáciach s pedagógmi v danej kategórií sme začali s prípravou. Vypracovať celý koncept, oslovovať partnerov, oslovovať školy tak aby sa nám to nakoniec podarilo dotiahnuť do úspešného konca. To sa nám podarilo najmä vďaka trom osobám a inštitúciam. S víziou o usporiadaní turnaja sme uspeli na Meste Zvolen, občerstvenie zabezpečilo TESCO Zvolen a zázemie sme našli vďaka ústretovej pani riaditeľke základnej školy na Západe Ľubici Tomčíkovej.

Dlho sme sa obávali ako to bude s účasťou škôl. Našťastie naše obavy neboli na mieste, keďže na turnaj sa prihlásilo až 5 základných škôl. Dokonca prišli aj školy z neďalekého okolia, z Budče a Pliešoviec. Tie doplnili školy sv. Dominika Savia, ZŠ J.Alexyho a domáca ZŠ Námestie mládeže, všetky zo Zvolena.

Na turnaji nebolo najdôležitejšie víťazstvo, ale radosť z futbalu.

Tu sa pýta informovať o víťazoch a porazených. My sme to však poňali úplne inak. Rovnaké ceny dostal úplne každý kto sa zúčastnil. Sme toho názoru, že vyhrávať a prehrávať sa deti naučia neskôr, v tomto veku je potrebné aby neprehral vzťah k športu. Aby si ho v sebe deti utvrdili a aby aj sami v budúcnosti hľadali cesty ako aktívne fungovať a nesedieť len doma za počítačom. O toto sme sa snažili a pozitívne ohlasy na turnaj nás posúvaju vpred a ženú do ďalšej práce s mládežou. Teším sa dovidenia pri našich budúcich aktivitách.

Top